Ara
Close this search box.

NALAN ALTIN ORGANİZASYON – “Gayemiz Hayalleriniz”

İzmit’in parlayan organizasyon firması olarak adından söz ettiren Nalan Altın Organizasyon, özenli ve profesyonel hizmetleriyle öne çıkıyor. Geleneksel kına ritüellerini modern dokunuşlarla buluşturarak unutulmaz anlara ev sahipliği yapan Nalan Altın Organizasyon, yelpazesine düğün organizasyonlarını da ekleyerek düzenlediği gecelere adeta bir imza bırakıyor. Her bir organizasyonu bir sanat eseri gibi gören ekip, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı ilke edinmektedir. Tüm bunlar Nalan Altın tecrübesi ve güveni ile birleşince ortaya bir peri masalı çıkmaması elbette mümkün değil.

 

Alem Kocaeli okuyucuları için sevgili Nalan Altın’ı daha yakından tanıyacağımız, sektörün detaylarına ineceğimiz çok keyifli bir sohbete başlıyoruz.

Merhabalar Nalan Hanım. Öncelikle hoş geldiniz. Sizlerle bu keyifli röportaj için biz de çok heyecanlıyız. Nasılsınız? Nalan Altın kimdir?

Merhaba, adım Nalan Altın, 46 yaşındayım ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. 2014 yılında Nalan Altın Organizasyon’u kurdum ve o zamandan beri organizatörlük yapıyorum. İlk başlarda kına gecesi organizasyonlarıyla işe başlasam da şu anda odak noktamı düğün sektörüne çevirdim. 10 yıllık bir geçmişe sahip olarak kına sektöründe istediğim başarıyı elde ettim ve birçok başarılı projeye imza attım. Başarıya olan sonsuz arzumla şimdi de düğün organizasyonları alanında benzer bir başarı elde etmeyi amaçlıyorum. Genellikle insanların birçok alanda yetenekli olması yerine tek bir alanda uzmanlaşarak başarılı olabileceğine inanırım. Ancak, bir alanda ustalaşıp ‘tamam’ noktasına ulaştığımızda, yeni bir deneyim arayışına çıkmakta bir sakınca görmem. Ben de kına organizasyonlarında kendimi geliştirdikten sonra, diğer alanlarda da kendimi keşfetmek için yeni yollara çıkmaya devam ediyorum.

Sektöre nasıl adım attınız? Biraz hikayenizden bahseder misiniz?

Genç yaşta iş hayatına atıldım. Orta halli, dört çocuklu bir ailenin en küçük üyesi olarak büyüdüm ve kendimi geliştirmeyi her zaman sevdim. Okulda başarılı olmama rağmen, o dönemin koşulları eğitim hayatımı istediğim gibi şekillendirmeme engel oldu ve bu durum hala içimi acıtıyor. Öğrencilik yıllarımda, boş kağıtlara istemsizce ‘Nalan Altın’ imzası atardım ve bir gün öğretmenim dikkatimi çekerek bana, “Sen adını duyurmak istiyorsun, öyle değil mi?” dedi. Bu sözler hala beni etkiler. 29 yaşında demir çelik sektöründe 5 yıl satın alma müdürlüğü yaptım. Her işimde mükemmeliyetçi ve disiplinli olmam sayesinde işverenlerim tarafından her zaman takdir edilen ve kaybedilmek istenmeyen biri oldum. Ancak, kendi işimi kurma isteğimden hiç vazgeçmedim. Ne kadar iyi bir konumda ve yaşam standardında olursam olayım, sanki o “Nalan Altın” imzasını bir tabela üzerinde görmek istiyormuşum gibi hissettim. İşte tüm hikayem böyle başladı.

Düzenlediğiniz kına geceleriyle adınızı tüm camiaya duyurdunuz. Sizce başarınızın sırrı ne?

Başarımın sırrı tutkularımı tanımak. Bana göre tutku sert ve köşeli bir duygu, bu nedenle keskin başarılar elde etmemde çok etkili. Üstelik içinde tutku barındıran her şey bağlılık taşıyor. Bağlılık istikrar getirirken, istikrar da disiplin getiriyor. Tutkularımı yaptığım her işe entegre ediyorum ve böylelikle kompleks problemleri aşmaktan inanılmaz bir haz duyuyorum. Bence organize etme yeteneğim de buradan geliyor, boş bir düğün salonu ya da mekanı sanki bir kaosu çözermişçesine görür görmez gözlerimle dolduruyorum. Müşterileriniz için dikkat ettiğiniz noktalar neler? Nalan Altın Organizasyonun olmazsa olmaz ilkeleri nedir?

 

Müşterilerim için dikkat ettiğim noktalardan en önemlisi; yola çıkarken Nalan Altın Organizasyon’un sloganı olarak belirlediğim gibi “Gayemiz Hayalleriniz” ilkesi. Ya her şey hayal ettikleri gibi olmalı ya da hayal ettiklerinden daha güzel. İnsanların en özel günlerini ve hayallerini emanet alıyorum, her şey kusursuz olmak zorunda, başka bir yolu yok. Bir diğer dikkat ettiğim, zaten beni de çok fazla öne çıkaran nokta; müşteri ile iletişim. Gelinlerimin “Nalan Hanım” diye girdiği ofisimden “Nalan Abla” diyerek çıkması hem hayatıma kazandığım bir insan, hem de referans ve portföylerim açısından oldukça güzel bir duruma dönüşüyor.

 

Olmazsa olmaz ilkelerim ise; risk ve kriz yönetimi, etik, güvenilir ve adil iş ilkeleri, kalite ve mükemmellik, profesyonellik ve geri bildirimleri değerlendirmek benim için çok önemli.

Düğün sektöründe yeni dönem trendler neler?

Düğün sektöründeki trendleri günümüzde sosyal medya etkisi diye tanımlayabiliriz. Sosyal medya platformlarının etkisiyle düğünlerin görsel unsurları daha önemli hale geliyor. Mesela tematik düğünler belirli bir tema etrafında düzenleniyor; masal, vintage, tropikal, bohem, gibi çeşitlendirilebilir. Ya da kişiselleştirilmiş detaylar ve alternatif düğün eğlenceleri gibi. Geleneksel düğün eğlencelerinin yanı sıra, çiftler farklı ve eğlenceli etkinlikler talep ediyor.

Sektörde rekabet oldukça yüksek. Sizce farkınızı ortaya koyan özellikleriniz nelerdir?

Evet sektörde rekabet oldukça yüksek. Sanırım bu rekabet içerisinde benim farkım rekabet etmiyor olmak. Bir kişi hariç tabii, o da kendim. Benim rekabetim hep aynalarla, kendimin en iyi versiyonu olana kadar da hiç bitmeyecek. Bu soruyu sevdiğim bir cümleyle cevaplayarak bitirmek isterim; “Rekabet, size sadece rakiplerinizin nerede olduğunu hatırlatır, hedefinizi değil..”

Gelecek dönemde işletmenizin büyüme stratejileri hakkında neler düşünüyorsunuz ve sektördeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşletmem kına gecesi organizasyonları üstüne olsa da şu an rotamı düğün sektörüne çevirmiş bulunmaktayım. Geçen ayki 9-10-11 Şubat tarihlerinde KODED’in düzenlemiş olduğu Kocaeli Evlilik Fuarı’nda ışıl ışıl bir düğün organizasyonu standı kurarak bunun ilk adımını atmış ve etrafa ilan etmiş bulunuyoruz. İşletmemin büyüme stratejilerinin bel kemiği olan segmentasyon ve inovasyonla beraber sektördeki gelişmeleri hızla benimseyebilen bir yaklaşımım olduğundan bu gelişmeleri değişen müşteri talepleri doğrultusunda olumlu değerlendiriyorum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

KATEGORİLER

ONLİNE DERGİ
EN ÇOK OKUNAN YAZILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!